Voor het zelfde geld: Groene wagens

Reactie op Voor het zelfde geld: Groene wagens door Gert.

bekeken jullie ook de kostprijs in verhouding met de levensduur van de auto, batterij enz..? Mijn huidige wagen is 10j oud, wordt een elektrische wagen ook 10j of ouder? Hoe verklaar je dat verwarmen op elektriciteit duurder is dan verwarmen op stookolie – kan je dit vergelijken met wagens? Zijn de taksen dan geen pesttaks voor mensen die weinig km maken en een auto mooi oprijden? Als ik elke 5j een nieuwe auto moet kopen (lees gezinswagen) … wie kan dat betalen als gemiddelde Belg? Dit lijkt me een mooi verhaal voor de bedrijfswagens die ook weer mooi gespaard gaan worden van de taxen die de mensen betalen die een eigen wagen kopen en deze niet kunnen inbrengen. Ik mis hier een breder onderzoek, dat verder gaat dan wat de overheid ons (ik vrees onder invloed van een stevige lobby van de autoindustrie) voorhoud. Mooi programma, maar ik blij hier stevig op mijn honger zitten. Ecologiisch rijden promoten ja, maar moeten we dan al de oudere wagens in de pers laten duwen? Is dat wel ecologisch… Ik krijg er al even erg kippenvel van als van al die groene ecolabels op de wagens tegenwoordig met hun foefelsoftware…

Gert Heeft ook gereageerd op

Voor het zelfde geld: Groene wagens
Mijn volgende wagen zal sowieso terug een diesel zijn. Je moet zot zijn om telkens 40 minuten te wachten tot je batterij opgeladen is, als er zelfs al oplaadstations zijn. Je weet ook nooit of je wel op je bestemming zal geraken. De prijs van elektriciteit zal ook wel omhoog gaan vanaf er voldoende wagens rijden.


Voor het zelfde geld: Groene wagens
Het is vrij simpel. 30jaar is er niks gedaan aan dit probleem. De hete patat is nu doorgeschoven naar de regering Michel 1. . Veel te veel partijen die medezeggenschap moeten hebben. Ondertussen staat alles stil, ringland, bam etc. Wagens vervuilen, elekriciteit zelf opwekken wordt sterk belast voor de kleine man met hun onwettelijke prosumenten taks. Dus wat heeft het zin om elektrisch te rijden? Er zijn geen oplaadpalen of toch bijna geen. Cng tanken waar kun je dat? Helaas op te weinig plekken, bekijk NL, Duitsland en Italie maar eens… Allemaal tegengehouden door incompetente regeringsleiders.


Voor het zelfde geld: Groene wagens
Zo zuinig zijn hybrides nu ook weer niet. Veel hybrides rijden electrisch maar tot 30 km/h en dan schakelen die naar benzine. Geef nu toe: wie rijdt er nu 30km/h? Als ze dat zouden optrekken naar 50 zouden bebouwde kommen properder zijn.


Recente reacties door by Gert

Persbericht: Q8 Mechelen CNG geopend
Hey David

Het gaat over een 300-tal CNG-tankstations in heel Belgie tegen 2020, dus niet in ieder dorp 🙂 🙂 🙂
Sommige steden zullen meer dan 1 station tellen.


Premie aardgas in 2016? JA !
Eigenlijk valt dat tegen, een kleine 2000 voertuigen op CNG in Vlaanderen. Dit is het gevolg van het jarenlang diesel promoten. CNG is ook niet heilig, net zoals elektrisch rijden, maar met een extraatje kan het toch een aantal mensen extra overtuigen lijkt me.


Premie aardgas in 2016? JA !
Wij gaan volgend jaar kijken naar ofwel een diesel ofwel een CNG wagen, het zal naast de aanschafprijs ook afhangen van de prijs per km en verzekering. Heeft Ford ook modellen op CNG?


Premie aardgas in 2016? JA !
Ik heb interesse in de VW Up! op CNG, die prijs valt goed mee. Het wordt een echte stadsauto voor in Leuven 🙂


Premie aardgas in 2016? JA !
Goed nieuws voor de toekomstige rijders op aardgas, een premie is altijd leuk meegenomen. Ik hoop wel dat CNG nu echt van de grond kan komen in Vlaanderen, want het aantal tankstations is nog niet zo veel.