Voor het zelfde geld: Groene wagens

Reactie op Voor het zelfde geld: Groene wagens door Jane.

Sorry mensen van het programma, maar de uitzending over de groene wagens voldeed niet. Wat voor zin heeft het een test uit te voeren met een CNG-wagen als je in Vlaanderen maar 20 tankpunten hebt en in Walloniê geen enkel punt ? Je kunt dus niet eens een uitstap in eigen land plannen ! Verder mocht de informatie over de electrische wagen ge-updated zijn. In deze sector is de EVOLUTIE op ENKELE WEKEN ENORM. Het programma ging er aan voorbij. Bij de twee goedkoopste merken bieden deze de plaatsing van een laadpaal THUIS aan. In de laatste promotieperiode van Renault wordt de laadpaal thuis zelf GRATIS geïnstalleerd. S’nachts opladen en Britt zou zonder kopzorgen van Antwerpen naar Namen hebben kunnen rijden. Ondertussen hebben ook VERSCHILLENDE winkelcentra laadpalen voor hun deur geplaatst. Men laadt op-soms zelfs gratis-terwijl men winkelt en bij vertrek kan men weer 50 km verder. Ook bij diverse merkgarages treft men al de laadpalen aan. Nog beter gesteld is het met laadpalen op openbare parkeerplaatsen, zoals bvb in Leuven. Voor 1,5 euro is de batterij meer dan half geladen, terwijl 10 meter verder de parkeerkost het driedubbele is. Verder wist de uitzending blijkbaar niet dat electrische wagens, die zullen ingeschreven worden -in Vlaanderen- na 1 jan ’16, geen jaarlijkse rijtaks zullen moeten betalen,dixit Minister Mv Turtelboom. Moeten wij niet betreuren dat een programma, na een zomeropname, geen updates meer aanbrengt, zeker wanneer nu, na het VW-schandaal, alles pijlsnel evolueert?. Misschien kan een rechtzetting bij het programma volgende week, de informatie correcter maken !

Jane Heeft ook gereageerd op

Voor het zelfde geld: Groene wagens
Mijn volgende wagen zal sowieso terug een diesel zijn. Je moet zot zijn om telkens 40 minuten te wachten tot je batterij opgeladen is, als er zelfs al oplaadstations zijn. Je weet ook nooit of je wel op je bestemming zal geraken. De prijs van elektriciteit zal ook wel omhoog gaan vanaf er voldoende wagens rijden.


Voor het zelfde geld: Groene wagens
Het is vrij simpel. 30jaar is er niks gedaan aan dit probleem. De hete patat is nu doorgeschoven naar de regering Michel 1. . Veel te veel partijen die medezeggenschap moeten hebben. Ondertussen staat alles stil, ringland, bam etc. Wagens vervuilen, elekriciteit zelf opwekken wordt sterk belast voor de kleine man met hun onwettelijke prosumenten taks. Dus wat heeft het zin om elektrisch te rijden? Er zijn geen oplaadpalen of toch bijna geen. Cng tanken waar kun je dat? Helaas op te weinig plekken, bekijk NL, Duitsland en Italie maar eens… Allemaal tegengehouden door incompetente regeringsleiders.


Voor het zelfde geld: Groene wagens
Zo zuinig zijn hybrides nu ook weer niet. Veel hybrides rijden electrisch maar tot 30 km/h en dan schakelen die naar benzine. Geef nu toe: wie rijdt er nu 30km/h? Als ze dat zouden optrekken naar 50 zouden bebouwde kommen properder zijn.


Recente reacties door by Jane

Persbericht: Q8 Mechelen CNG geopend
Hey David

Het gaat over een 300-tal CNG-tankstations in heel Belgie tegen 2020, dus niet in ieder dorp 🙂 🙂 🙂
Sommige steden zullen meer dan 1 station tellen.


Premie aardgas in 2016? JA !
Eigenlijk valt dat tegen, een kleine 2000 voertuigen op CNG in Vlaanderen. Dit is het gevolg van het jarenlang diesel promoten. CNG is ook niet heilig, net zoals elektrisch rijden, maar met een extraatje kan het toch een aantal mensen extra overtuigen lijkt me.


Premie aardgas in 2016? JA !
Wij gaan volgend jaar kijken naar ofwel een diesel ofwel een CNG wagen, het zal naast de aanschafprijs ook afhangen van de prijs per km en verzekering. Heeft Ford ook modellen op CNG?


Premie aardgas in 2016? JA !
Ik heb interesse in de VW Up! op CNG, die prijs valt goed mee. Het wordt een echte stadsauto voor in Leuven 🙂


Premie aardgas in 2016? JA !
Goed nieuws voor de toekomstige rijders op aardgas, een premie is altijd leuk meegenomen. Ik hoop wel dat CNG nu echt van de grond kan komen in Vlaanderen, want het aantal tankstations is nog niet zo veel.