Update: 5500 km op aardgas

Reactie op Update: 5500 km op aardgas door Aardgasrijder.

Hoi A

Ik heb tot op heden altijd op H-gas gereden.
Je kan het verbruik van de wagen hier volgen: Skoda Octavia Aardgasrijder

Mvg Aardgasrijder.be

Aardgasrijder Heeft ook gereageerd op

Update: 5500 km op aardgas
Beste Bart

Ik ben zeer tevreden van mijn wagen. Hieronder een antwoord op je vragen, maar bezoek gerust het aardgasrijderforum om meer feedback te krijgen van andere aardgasrijders. Heb je interesse in een octavia op gas? Loop je lokale Skoda-dealer binnen en regel een afspraak bij het testcenter, ze hebben daar de Octavia op CNG, die je 1-1.5u kan gaan testrijden 🙂
* Voltanken met gas duurt ongeveer evenlang als een wagen voltanken met benzine/diesel.
Nadeel hiervan is dat je wel een kleiner rijbereik hebt en je dus vaker aan de pomp zal staan. Ik weet niet van welke regio je bent, maar er is een verschil in de types gas (H-gas en L-gas).
*De Octavia Combi G-tec rijdt (zeer) vlot en andere wagens voorbijsteken is dus geen probleem. Soms zal je, net als andere wagens, best een versnelling terugschakelen om nog meer power te krijgen. De wagen heeft 110 Pk met voldoende koppel, de wagen rijdt dus hetzelfde als de andere Octavia met 110 Pk.
* het onderhoud is vastgesteld om de 15.000 km, de olie wordt in tegenstelling tot dieselwagens bij de VW-groep gewisseld om de 15.000 km ipv 30.000 km. Het is dus geen longlife olie, longlife olie is duurder bij oliewissels.
* In Duitsland en vooral Italië zijn er wagens op CNG die al 600.000 km en meer gereden hebben met dezelfde motor. Je kan hiervoor kijken op bv. www.spritmonitor.de en filteren op brandstof CNG. De huidige benzine- en CNG-motoren zijn niet meer de motoren van 20-30 jaar geleden. Een benzinemotor is sterker geworden. Vergeet ook niet dat de Octavia met een 1.4 TSI 110 Pk biedt, terwijl de benzineversie 140-150 Pk levert, het vermogen is als het ware geknepen. Dit motorblok is een zeer goed motorblok en levert zeer goede prestaties en is heel degelijk.

Mvg Jurgen


Update: 5500 km op aardgas
Zonet dit gevonden op ANWB:

“We zijn niet zo’n voorstander van het bewaren van benzine, want daar zitten gewoon te grote risico’s aan. Maar benzine is heel lang houdbaar, mits het absoluut luchtdicht en in een metalen jerrycan wordt bewaard. Onze Duitse zusterclub ADAC heeft ooit een metalen, goed afgesloten jerrycan met benzine voor 25 jaar bewaard. Die bleek (behalve het feit dat het nog loodhoudende benzine was) nog goed bruikbaar. In alle andere gevallen, dus bij kunststof jerrycans of benzine die in de tank van een auto of motor zit, is de brandstof beperkt houdbaar, denk aan enkele maanden.
Brandstof kunt u inleveren bij de afval innamepunt van de gemeente. Ze nemen geen ‘losse’ brandstof in, u zult in dat geval dus ook afscheid moeten nemen van de jerrycan.”


Update: 5500 km op aardgas
Dat weet ik dus niet goed, ik heb een 10-15 liter in mijn benzinetank zitten als reserve, dat volstaat momenteel.
Iemand een idee over zuur worden van benzine?


Recente reacties door by Aardgasrijder

Premie aardgas in 2016? JA !
Claude, de verhouding liter LPG en kg CNG is wel totaal verschillende 😉
Dus je voorbeeld is niet correct.
Rekeninghoudend met mijn wagen, een Skoda Octavia Combi met een verbruik van 4 kg/ 100 km gemiddeld genomen met een rustige, soms vlotte rijstijl en ik rij al eens met een dakkoffer, zou ik 600 kg aardgas moeten tanken aan (momenteel) 0.99€ / kg bij Dats, er zijn goedkopere alternatieven op de markt (H+gas of H-gas van een andere aanbieder), die kost komt dan op 594 € euro uit, inderdaad duurder als LPG. Dit is een feit dat ik niet kan en zal tegenspreken.
Hou er wel rekening mee dat inderdaad er geen wegentaks wordt aangerekend, wat wel zo is bij een LPG-wagen. Je gaat dan richting breakeven hoor 🙂


Beveiligd: Order – January 20, 2017 @ 06:08 AM
Order status changed by bulk edit: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 20, 2017 @ 06:17 AM
Bestelstatus gewijzigd door bulkbewerking: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 19, 2017 @ 03:02 PM
Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Audi A4 Avant G-tron CNG
Pascal bedankt voor je reactie. Hij is bestelbaar, maar je kan hem nog niet configureren via de audi website.