Update: 5500 km op aardgas

Reactie op Update: 5500 km op aardgas door Bart.

Dag Jurgen

Bedankt voor de info. Ik zal zeker eens een testrit aanvragen. Qua gastype … wij wonen in de regio van Brugge. Staat het normaal vermeld op de tank of je tankt met H-gas of L-gas?

In je blogartikel spreek je ook over een verbruik van 3,5 kg / 100 km (in labo). Komt een kg CNG overeen met één liter diesel? Of liggen de verhoudingen toch anders?

Ik zie ook in de brochure van Octavia een gecombineerd brandstofverbruik (in en buiten bebouwde kom) van 5,4 m3 / 100km. Hier spreken ze plots over kubieke meter gas. Komt de 3,5 kg / 100km dan overeen met 5,4 m3 / 100km? Nogal verwarrend en vaak moeilijk om te vergelijken. Of toch niet?

Bart Heeft ook gereageerd op

Update: 5500 km op aardgas
Beste

Hoelang duurt het voltanken met gas? En rijdt de Octavia Combi G-Tec ook vlot (bijv. gemakkelijk traag rijdende auto’s voorbijsteken) of voelt hij eerder sloom aan? Om de hoeveel kilometer moet je binnen voor onderhoud? Enig idee hoeveel jaren of kilometers je kan doen? M.a.w. treedt er sneller motorslijtage op, waardoor je minder lang met de auto kan rondrijden.

Tal van vragen. Ik twijfel nog tussen de CNG en diesel-versie. Jaarlijks leg ik 25.000 km af. Misschien kan jij mijn vragen beantwoorden en kan ik de knoop doorhakken. Alvast bedankt.