CNG Frankrijk – Total bouwt 100-den nieuwe tankstations

Terug naar Berichten

CNG Frankrijk – Total bouwt 100-den nieuwe tankstations

Eerder in 2016 berichtte aardgasrijder al dat Engie in Frankrijk zou uitbreiden met 30 nieuwe CNG-tankstations, vandaag is het de beurt aan Total om zijn plannen voor CNG bekend te maken.

Total wil de komende tien jaar honderden vulpunten voor cng aanleggen in vooral Frankrijk, maar in andere Europese landen moet het aantal stations voor gecomprimeerd aardgas groeien. Dat heeft de energiemultinational deze week bekendgemaakt. De reden hiervoor is voor Total didelijk, het ziet een verviervoudiging van de cng-markt in de komende tien jaren als een realistisch scenario.

Momenteel hebben de Fransen wereldwijd zo’n 450 cng-locaties in onder meer Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en Italië. In 2026 moeten daar ruim tweehonderd nieuwe stations aan zijn toegevoegd, waarvan 110 in eigen land. Het bedrijf gelooft dat cng een mooie toekomst heeft als brandstof voor diverse segmenten van het wegvervoer en wil een landelijk dekkend netwerk in Frankrijk.
Ook supermarktketen Carrefour wil in Frankrijk diverse stations voor gecomprimeerd aardgas realiseren, dit laatste is ook goed nieuws voor de vele toeristen, aangezien deze tankstations dan op drukbezochte plaatsen zullen terug te vinden zijn.

Frankrijk is tot op heden onderontwikkeld wat betreft CNG-vulpunten, raadpleeg hiervoor dus steeds een Europese routeplanner voor CNG, of bekijk de kaart van Frankrijk voor CNG.

 

Deel dit bericht

Comment (1)

  • Remi Bellens Antwoord

    Wij verblijven veel in Zuid-Frankrijk, 107 km van de dichtsbijzijnde tankmogelijkheid in Lunel. Wij hopen dat er snel een tankstation bijkomt in de buurt van Vallon-Pont ‘d Arc, toch wel een populaire vakantiebestemming in de Ardèche. Waar kan ik hierover informatie vinden?

    Zie reacties
    16/11/2017 bij 12:28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten

Aardgasrijder.be heeft sinds kort een online winkel. Bestel online je CNG Sticker
Sluiten