Autoverzekering – wagen op aardgas

Terug naar Berichten

Autoverzekering – wagen op aardgas

Heeft rijden met een wagen op aardgas een effect op je autoverzekering?
Deze vraag werd afgelopen week gesteld door een bezoeker van deze blog.

Bij de aanschaf van mijn nieuwe wagen heb ik hier echter niet bij stilgestaan…
Tijd voor een onderzoek.

Ik heb contact opgenomen met enkele bekende verzekeraars met de vraag als een wagen op CNG een invloed heeft op de jaarlijkse premie van de autoverzekering.

Het antwoord was volmondig NEEN.

Rijden op aardgas heeft geen effect op de jaarlijks te betalen verzekeringspremie.

Ik heb dan ook maar zelf de test eens gedaan bij enkele online vergelijkers Mefirst en Corona Direct om dit uit te testen. Hieruit bleek ook dat rijden op aardgas geen invloed heeft op de verzekeringspremie.

Het viel me wel op dat ik momenteel een goed tarief heb voor mijn autoverzekering bij verzekeraar KBC en dat hun voorwaarden zeer goed zijn, zoals bv. zeer lange dekking aan nieuwwaarde, ten opzichte van andere aanbieders.

Zelf ook je autoverzekering vergelijken, het kan op onderstaande 2 websites: Mefirst en Corona Direct

Vergelijk minimum 3 autoverzekeringen online via Mefirst, de website biedt je een overzicht in de beste tarieven en uitgebreide polissen.

Corona Direct, zeker vergelijken als je minder dan 15.000 km per jaar rijdt.

BENL Corona Frog A

 

Deel dit bericht

Reacties (10)

 • David Reageer

  Dit werd mij ook bevestigd door mijn verzekeraar.

  enkel het vermogen (kW) en de catalogusprijs bepalen de premie (en het eventuele schadeverleden)

  maar misschien heeft de meerprijs van cng tov benzine (2000-3000€) toch een kleine invloed op de premie gezien de catalogusprijs ook op ééen of andere manier in rekening gebracht wordt…

  Zie reacties
  10/11/2015 at 19:19
  • Aardgasrijder Reageer

   David, een wagen op aardgas kost ongeveer evenveel als een wagen op diesel. Ten opzichte van een wagen op benzine is de catalogusprijs inderdaad hoger en zal dit lichtjes in de verzekeringspremie zichtbaar zijn.

   Zie reacties
   10/11/2015 at 19:27
 • Bruno Reageer

  Zit een minimaal verschil op. Voor mijn Fiat Doblo maakte het 23 euto tov benzine (omnium verzekering), dus te verwaarlozen.

  Zie reacties
  11/11/2015 at 19:48
 • Wikkie Reageer

  Ik heb een simulatie gemaakt en is dezelfde prijs als de dieselversie. Verzekeringspremies worden inderdaad bepaald door catalogusprijs en het vermogen.
  Zelf rij ik met een VW Golf station en het vermogen voor de 1.4 liter motor is lager voor de aardgaswagen, waardoor de premie iets gunstiger wordt.

  Zie reacties
  12/11/2015 at 15:25
 • Anniek Reageer

  Ik heb de simulatie gedaan via mefirst en Coronadirect. Ik kan voor mijn wagen 212 euro besparen, dit is echt wel veel. Ik heb de voorwaarden opgevraagd, leuke tip hier op de aardgasblog.

  Zie reacties
  01/12/2015 at 13:20
 • Fabrice Reageer

  Ik heb een offerte gevraagd via de sites, BA + RB en pechverhelping. Ik bespaar 312 €, autoverzekering loopt via Optimco ipv KBC voorheen. Fixe besparing als je het mij vraagt. Bedankt voor dit artikel. Het gaat hier om een VW Golf

  Zie reacties
  21/12/2015 at 13:06
 • Eric Reageer

  ik heb een offerte aangevraagd en het was inderdaad in mijn geval 243.12 € goedkoper om te verzekeren via deze websites tov mijn huidige verzekering. Gisteren offerte gevraagd en ontvangen, vandaag heb ik ze al getekend. Voorwaarden zijn dezelfde als bij mijn huidige verzekering. De autoverzekering voor mijn VW Golf TGI op aardgas is dus een stuk goedkoper… met die besparing van 243 euro kan ik bijna een half jaar rondrijden op aardgas 🙂 JIPPIE

  Zie reacties
  07/01/2016 at 22:12
 • Autoverzekering Reageer

  Ik heb een offerte aangevraagd en ik betaal momenteel blijkbaar 197 euro te veel bij mijn huidige verzekeraar. Bedankt voor deze info.

  Zie reacties
  13/01/2016 at 11:43
 • verzekering voor je auto adviseur Reageer

  Interessant stuk, ik wist niet dat dit in België hetzelfde zou zijn als in Nederland. Ik zie graag meer blogs over dit onderwerp, denk je dat die nog op deze site komen? Alvast bedankt voor deze info!

  Peter

  Zie reacties
  07/10/2016 at 11:56
 • Annaïck Reageer

  Ik heb een goede prijs gekregen en de voorwaarden zien er ook goed uit.
  Toch eens gaan praten met mijn verzekeringsmakelaar.
  130 euro verschil voor een full omnium vind ik toch al een groot bedrag.

  Zie reacties
  07/08/2017 at 21:24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Berichten

Aardgasrijder.be heeft sinds kort een online winkel. Bestel online je CNG Sticker
Sluiten