Bedrijf in de kijker: Ilva

ILvA is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu Land van Aalst waarbij 15 gemeenten een samenwerking nastreven en eenzelfde afvalbeleid voeren.

Aalst, Affligem, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Liedekerke Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem werken samen om de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval op de beste manier aan te pakken.

ILvA heeft in 2015 beslist om samen met Electrabel een tankstation te openen in Aalst, waarbij naast hun eigen vloot ook particulieren aardgas kunnen komen tanken.

ILva heeft resoluut gekozen voor een milieuvriendelijkere mobiliteit en integreerde al volgende wagens op aardgas:

–  4 huisvuilwagens (3 voor papier en 1 voor grof vuil)
–  2 kleine glaswagens
–  1 distributievrachtwagen
–  1 grote bestelwagen
–  2 kleine bestelwagens

Naast de huidige vloot zijn er nog nieuwe vrachtwagens gepland op aardgas, zodat dit de luchtkwaliteit in Aalst en omstreken zeker ten goede zal komen. Dankzij deze investering zullen er vele 100.000den kilometers op aardgas gereden worden in plaats van schadelijke uitlaatgassen van diesel.

Het tankstation in Erembodegem is te vinden vlakbij de afrit van de E40, let op bij dit unieke CNG-tankstation is er enkel CNG te verkrijgen.

Elva
Industrielaan  18
9320 Erembodegem

scania-ilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.