Autoverzekering – wagen op aardgas

Met het autosalon in zicht is er een vraag die velen bezighoudt… heeft rijden met een wagen op aardgas een effect op je autoverzekering?
Deze vraag werd afgelopen week gesteld door een bezoeker van deze blog.

Bij de aanschaf van mijn nieuwe wagen heb ik hier echter niet bij stilgestaan…
Tijd voor een onderzoek.

Ik heb contact opgenomen met enkele bekende verzekeraars met de vraag als een wagen op CNG een invloed heeft op de jaarlijkse premie van de autoverzekering.
Het antwoord was volmondig NEEN.

Rijden op aardgas heeft geen effect op de jaarlijks te betalen verzekeringspremie.

Ik heb dan ook maar zelf de test eens gedaan bij enkele online vergelijkers Mefirst – Een nieuwe autoverzekering? Vergelijk eerst!
en Corona Direct om dit uit te testen. Hieruit bleek ook dat rijden op aardgas geen invloed heeft op de verzekeringspremie.

Zelf ook je autoverzekering vergelijken, het kan op onderstaande 2 websites: Mefirst en Corona Direct

Vergelijk minimum 3 autoverzekeringen online via Mefirst, de website biedt je een overzicht in de beste tarieven en uitgebreide polissen.

Corona Direct, zeker vergelijken als je minder dan 15.000 km per jaar rijdt.

BENL Corona Frog A

 

12 reacties op “Autoverzekering – wagen op aardgas

 1. David zegt:

  Dit werd mij ook bevestigd door mijn verzekeraar.

  enkel het vermogen (kW) en de catalogusprijs bepalen de premie (en het eventuele schadeverleden)

  maar misschien heeft de meerprijs van cng tov benzine (2000-3000€) toch een kleine invloed op de premie gezien de catalogusprijs ook op ééen of andere manier in rekening gebracht wordt…

  Zie reacties
 2. Wikkie zegt:

  Ik heb een simulatie gemaakt en is dezelfde prijs als de dieselversie. Verzekeringspremies worden inderdaad bepaald door catalogusprijs en het vermogen.
  Zelf rij ik met een VW Golf station en het vermogen voor de 1.4 liter motor is lager voor de aardgaswagen, waardoor de premie iets gunstiger wordt.

  Zie reacties
 3. Anniek zegt:

  Ik heb de simulatie gedaan via mefirst en Coronadirect. Ik kan voor mijn wagen 212 euro besparen, dit is echt wel veel. Ik heb de voorwaarden opgevraagd, leuke tip hier op de aardgasblog.

  Zie reacties
 4. Fabrice zegt:

  Ik heb een offerte gevraagd via de sites, BA + RB en pechverhelping. Ik bespaar 312 €, autoverzekering loopt via Optimco ipv KBC voorheen. Fixe besparing als je het mij vraagt. Bedankt voor dit artikel. Het gaat hier om een VW Golf

  Zie reacties
 5. Eric zegt:

  ik heb een offerte aangevraagd en het was inderdaad in mijn geval 243.12 € goedkoper om te verzekeren via deze websites tov mijn huidige verzekering. Gisteren offerte gevraagd en ontvangen, vandaag heb ik ze al getekend. Voorwaarden zijn dezelfde als bij mijn huidige verzekering. De autoverzekering voor mijn VW Golf TGI op aardgas is dus een stuk goedkoper… met die besparing van 243 euro kan ik bijna een half jaar rondrijden op aardgas 🙂 JIPPIE

  Zie reacties
 6. verzekering voor je auto adviseur zegt:

  Interessant stuk, ik wist niet dat dit in België hetzelfde zou zijn als in Nederland. Ik zie graag meer blogs over dit onderwerp, denk je dat die nog op deze site komen? Alvast bedankt voor deze info!

  Peter

  Zie reacties
 7. Annaïck zegt:

  Ik heb een goede prijs gekregen en de voorwaarden zien er ook goed uit.
  Toch eens gaan praten met mijn verzekeringsmakelaar.
  130 euro verschil voor een full omnium vind ik toch al een groot bedrag.

  Zie reacties
 8. Birgit van Knoppen zegt:

  Ik ga snel even met mijn verzekeraar om tafel om te kijken of het voor mijn auto nog verschil maakt. Goed dat je hier achteraan bent gegaan! Je hebt hier heel veel mensen mee geholpen.

  Zie reacties
 9. Pierre Claessens zegt:

  Ik ben op zoek naar een ruime auto met de mogelijkheid voor het bergen van 2 fietsen in de auto zelf. Neen niet op of achter de wagen, dat doet verbruik toenemen.
  Welke mogelijkheden zijn er?

  Zie reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.