Aardgaswagen kopen / verkopen?

In het laatste decennium zijn milieuvriendelijke auto’s aan een ware opmars begonnen. Naast de puur elektrische zijn ook de hybride modellen zeer populair geworden. Helaas kunnen wij ons niet allemaal een Tesla veroorloven… Elektrische auto’s hebben – naast de veelal hoge aanschafprijs – nog een tweetal andere nadelen. De actieradius is meestal vrij beperkt en bovendien duurt het relatief lang om de accu op te laden. Niet iedereen heeft immers een kwartier tot een half uur de tijd om zijn ‘tank’ te vullen. Daarnaast kan de elektriciteit in uw accu afkomstig zijn van een Franse kern- of een Hollandse kolencentrale. Vooral die laatsten zijn niet bepaald milieuvriendelijk.

De ‘heilige Graal’ van het milieubewust rijden
Het rijden op aardgas is een uitstekend alternatief. Deze brandstof wordt ook wel CNG (compressed natural gas) genoemd. In principe heeft aardgas geen bewerking nodig om als brandstof voor uw auto gebruikt te worden. Uiteraard moet de wagen zelf wél aangepast worden. Weliswaar is aardgas nog steeds een fossiele brandstof, maar de uitstoot van kooldioxide en stikstofoxide ligt aanmerkelijk lager dan bij benzine- of dieselmotoren. Bovendien kan ook biogas verwerkt worden tot CNG-brandstof.

Het grote voordeel ten opzichte van elektrisch rijden is dat aardgas onder hoge druk wordt opgeslagen en de auto wordt ingepompt. Tanken gaat dus bijna net zo snel als met benzine. Tegen de tijd dat een elektrische rijder eindelijk zijn accu vol heeft, zit u al thuis op de bank. Ook plezierig is dat de motor van de auto aanzienlijk stiller functioneert. Om over de lagere brandstofprijs maar te zwijgen.

Hoe zit het met de inruilprijzen?
In België rijden nog maar een beperkt aantal auto’s rond die gebruik maken van aardgas als brandstof. Hierdoor kan het problematisch zijn de wagen te verkopen en is dus de inruilwaarde van een monofuel CNG-voertuig onzeker. Naarmate er echter meer mensen zijn die op aardgas gaan rijden zullen de inruilprijzen uiteraard gaan stijgen.

Maar waarom zou u de auto alleen in België willen verkopen? Onder invloed van subsidies rijden in Nederland veel meer auto’s rond die aardgas als brandstof gebruiken dan in België. Als gevolg hiervan liggen de prijzen voor gebruikte CNG-auto’s bij onze Noorderburen dan ook op een veel hoger niveau. Vanuit België je auto in Nederland verkopen werkt uiterst simpel. Via Speurders.nl doet u dat gewoon vanuit uw luie stoel!

 

Een reactie op “Aardgaswagen kopen / verkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.